Posted in Good Food, Recipe

Dimpelbrood

Ek is mal vir die naam wat Huiskok aan die broodjie gee, dit rol so lekker van die tong af en het daarom besluit om dit te reblog. En as jy opsoek is na dukkas om op jou brood te sit, Taste Café verkoop ‘n verskeidenheid van dukkas, ons geure sluit in: Biltong Dukka, Olyf Dukka, Chili Dukka, Geroosterde Knoffel Dukka en as ons pistasieneute aan die hande kan kry, maak ons ook ‘n pikante Pistachio Dukka. Dan praat ek nie eens van ons heerlike Olyf Tapenade wat ook te heerlik sal gaan saam met die Dimpelbrood. En ja, ons kan gerus meer brood bak, dis eintlik maklik en nie so erg om bietjie te knie nie! Goeie oefening daarby ook.

huiskok

Brood bly  ‘n wonderwerk –  gebou op graan, gis, water en tyd.

Of dit nou die plaasbrode en soetsuurdeegbrode uit ons eie koskultuur is, of brode soos baguette, focaccia of ciabatta waarvoor ons lief geraak het, is daar ‘n geestesband met brood wat dieper gaan as net om ons honger te stil.

foccacia blokkie uit

Vars gebakte brood bly steeds sekerlik een van die maklikste, en mees ekonomiese maniere om ‘n aardse genoegdoening aan die dag te gee. Dis jammer dat die idee van deeg knie mense afskrik van hul eie brood bak. Daarom hierdie heerlike broodresep vir dimpelbrood wat nie geknie word nie.

Dimpelbrood is natuurlik nie die amptelike naam vir foccaccia, die platbrood met sy kenmerkende holtetjies nie.  Die dimpels wat met die vingerpunte in die deeg gedruk word, lok my uit om dit te vul met geurmiddels, van groen olywe tot okkerneute.

foccacia vol

DIMPELBROOD

 Ek het ‘n lekker broodresep gesoek…

View original post 557 more words

Advertisements

Author:

Welcome to my two Blogs, each representing the two great passions in my life: Food & Yoga. I started life out as a graphic designer and when I hit my 40's decide to study the culinary arts at Steyn's Culinary School in Pretoria. So as a chef I am a later bloomer. I sell gourmet street food, Paninis, Gourmet Bunny Chow, Bombay Frankies, Bobotie Meat Kebabs and Chai on markets in and around Pretoria. I also offer my services as a private chef or as a caterer. I am a part time yoga teacher with 17 years of doing yoga and 8 years of teaching yoga behind me. I teach Intergal Hatha Yoga and has small classes in Queenswood, Pretoria.

One thought on “Dimpelbrood

At Taste Café we would like to hear what you have to say, go on leave us a message!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s